Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

tisdag 10 januari 2012

Trädgårdsdesignerns tips! Skapa väggar runt uteplatsen eller runt om i trädgården!


Att "bygga" väggar runt uteplatsen eller i trädgården gör att det snabbt och enkelt blir mysigare. Det kan också vara så enkelt att man vill undvika blåsten eller grannarnas insyn. Det blir genast mer ombonat om man sätter upp en spaljé i anslutning till trädäcket.
Här kommer lite olika exempel på väggar.
Bilden ovan har vi fotat på Chelsea Flower Show 2009. En slammad mur med "living wall".


Glöm inte bort att t ex en förrådsvägg invid uteplatsen enkelt kan bli en del av ytan. Här klättrar en Clematis på väggen, en vacker vilobänk står mot väggen och två krukor med Bollthuja står bredvid.


En vägg kan även bestå av tjocka bamburör!Det vanligaste sättet att bygga ett trädäck är invid huset och sen kommer gräsmattan utanför. Här skapar en spaljé en ombonad känsla på uteplatsen. Därefter kommer en stor rabatt som är ett vackert blickfång och sen kommer gräsmattan. En trägång leder dig in till uteplatsen.Även här har en spaljé skapat mysstämning på uteplatsen. Det blir även lä och på så sätt en skön insynsskyddad hörna.Klassiska sättet att bygga väggar i trädgården är med hjälp av plank. Det här är byggt av Lärkträ.
Clematis Jackmanii tv. och en alpclematis till höger (avblommad, bara bladen syns).Väggar behöver inte byggas. Det kan vara växter med. Som här med Elefantgräs, Randgräs och Hostor.

5 kommentarer:

 1. Underbara inspirations bilder ni bjuder på. Superfint och härliga ideer.

  Anna

  SvaraRadera
 2. Tackar! Det var roligt och njutningsbart att göra detta blogginlägget och att titta bland alla trädgårdsbilder vi tagit och drömma sig "framåt" till sommaren...
  /Eira

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder! Nu längtar man tills det börjar bli lite varmare och grönare ute!! Mvh Caroline

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 5. Vilken fin och inspirerande blogg! Jag är på idéjakt just på väggar till mitt uterum och fick bra tips av er. Jag har skrivit om min trädgårdsspaning på min blogg och lånade några bilder. Är det ok? Jag länkade och hänvisade givetvis till er. Hör av er om ni vill att jag plockar bort dem.

  SvaraRadera