Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

lördag 26 maj 2012

England – Shoelands House, Farnham B&B

Efter besöket i Guildford åkte vi direkt till vårt "härbärge" för natten. Det fantastiska Shoelands House från 1616. Det fanns ingenting som var rakt i det huset och det var alldeles bedårande underbart.
Det ligger mitt på landsbygden och det är långt till närmaste pub. Så vår snälla värdinna lagade en stor middag till oss (med vin att dricka till) och ordnade en underbart god rabarberkräm och sen en präktig ostbricka till dessert.
Under denna mättande middag kom hennes make ridandes förbi fönstret, med kavaj på, tjusiga byxor och ridstövlar... Då kände vi att vi verkligen var i England.

I England verkar de flesta ha murar. Men inte välpustade, slammade och målade sådana, utan originalmurar som har några hundra år på nacken. Med en sådan mur KAN man ju inte misslyckas med trädgården. 

En vacker allé med spaljerade träd. Tror det var äpple, men minns faktiskt inte riktigt. 

Trädgården vid deras "huvud-uteplats" var skapad i form av tårtbitar. Snyggt, enkelt att utföra och härma. Ursprungligen hade det varit en årsttid/tårtbit men med åren hade Nävorna tagit över alla bitarna. Men det var snyggt det med.

"Tårtbitarna" sett från uteplatsen...

... Och sett från ovanvåningen.

Bakom den "planerade trädgården" fanns gigantiska gräsmattor med buskage och träd. Titta närmare på dessa buskarna. Det är Buxbom som är friväxande och som aldrig har blivit klippt. Den var 2 meter hög och sträckte sig ca 20 meter.

Framför deras entré fanns denna damm med en stor Tårpil. Och just här, där fotot är taget, satt jag och Cattis och våra väninnor i vårsolen och bara njöt. Vi anlände tidigt och värdinnan hade inte kommit hem ännu. Men det gjorde oss ingenting, vi hade utsikten (och en flaska vin faktiskt, ska jag erkänna) så det gick ingen nöd på oss.

Uteplats nummer två var underbart engelsk och härlig den med.

Tyvärr såg vi att även de hade drabbats... Av Buxbomsjukan! Trist, suck!

Utsikt mot husets baksida.

En teglad gammal gång ledde från köksträdgården och fram till husets köksingång.

Utsikt från köksträdgården.

Vi hade en underbar vistelse på Shoelands House. Värparet var personliga, charmanta och trevliga. Underbart ställe att vistas på. Vi var hurtiga och tog en tidig joggingtur genom landskapet och passerade stora gamla gods, hagar och åar. Underbart!

Om ni letar efter annorlunda B&B´s i England kan vi tipsa om boken: Bed&Breakfast for Garden Lovers. Där hittade vi alla våra B&B´s.

I morgon bloggar jag om nästa besök, West Dean Gardens i Chichester.
1 kommentar:

  1. Åh det underbara England och dess fantastiska trädgårdar och dessutom vackra natur!
    Som anglofil längtar jag tillbaka, men nu var det nog 15 år sen sist. Med hund som inte gick att lämna bort, så fick man bita i det sura äpplet. Innan dess var vi väl där och bilade runt en 30-35 gånger. Är alltså enormt förtjust.....men nu har vi ju "ny" hund, så det lär väl inte bli någon resa nu heller!!

    SvaraRadera