Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

onsdag 30 maj 2012

Vi är lyckligt lottade som har trädgårdstokiga väninnor


Cattis och jag är lyckligt lottade som har våra trädgårdsväninnor. De är nära vänner som alla älskar trädgård. Både att prata om trädgård, vistas i den egna trädgården, åka runt och titta på andras trädgårdar, läsa om trädgårdar och framför allt att PRATA om trädgårdar.

Att dessutom få resa med dessa vänninor då och då – för att titta på trädgårdar – är en riktig lyx! (Jag och Cattis står längst till höger i bilden ovan.)

Vi har en egen liten trädgårdsförening, med stadgar och dagordning etc. Vi träffas en gång i månaden hemma hos varandra och äter god mat och dricker något glas vin och sen har vi möte. Vi går igenom ekonomin (vi sparar alla 200:-/månad var som är till våra gemensamma resor), vi planerar utflykter, vi pratar om våra egna projekt i trädgården, ibland ber vi varandra om råd och tips, ibland hjälper vi den vi är hos att gräva upp en ny rabatt, och oftast håller värdinnan ett föredrag om något. Det kan vara om en resa de har gjort, om någon växt som de har fördjupat sin kunskap om eller ett bildspel som de har satt ihop om t ex uteplatser etc.

Dessa träffar längtar jag till. Vi har så kul ihop och jag älskar dem allihopa! Vår senaste resa var som sagt till Södra England där vi bara tittade på trädgårdar och bodde på B&B for Garden Lovers.

"But you are so young" sa nästan alla som vi besökte i England... De tyckte att vi var unga för att vara trädgårdsälskare, deras "normala" besökare var oftast över 60 år. Vi berättade att i Sverige växer trädgårdsintresset hos de unga lavinartat, vilket är riktigt skoj. Cattis&Eiras Trädgårdsdesigns kunder brukar vara runt 35-40 år.
För en 5-6 år sedan var vi med i en trädgårdstidning och berättade om vår lilla grupp. Då sa vi att drömmen var en resa till England... Nu har vi hunnit dit två gånger sedan den artikeln skrevs. Jag sitter i rosa längst till höger och Cattis står upp.

1 kommentar:

  1. Trevligt värre! Borde kanske starta en här hemma. Tack så mycket för tipset! Kram Pia

    SvaraRadera