Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

måndag 18 juni 2012

Ocklynge Manor, Eastbourne, England

Fult blir fint när man vet historien bakom!

Jag måste erkänna att en lyktstolpe i trädgården inte riktigt är min stil! Den här såg vi i trädgården på ett av våra fantastiska B&B (Ocklynge Manor) i Eastbourne, England.
När jag fick höra historien bakom tyckte jag däremot att det var självklart att det skulle vara en lyktstolpe just här. Och det blev ännu viktigare att den skulle lysa när det var mörkt.

För just i det här huset bodde nämligen en gång Mabel Lucie Attwell. För er som inte vet vem denna dam var, var det hon som tecknade Peter Pan och Wendy! Ursprungsteckningarna alltså, inte Disney-versionen. Så, lyktstolpen förtjänar verkligen sin plats.

Det var faktiskt så att Cattis och jag bodde i Mabels gamla sovrum och vi är rätt så "blödiga" av oss och vi älskade tanken på att det var just det fönstret som vi nu tittade ut genom som varit i Mabels tankar när hon tecknade Peter Pan.Wendy (jo, damen som nu äger huset och som driver B&B heter faktiskt Wendy) hade en fantastisk trädgård. Här är ett stort Järneksträd kantat av en Buxbomsring och en ring av marktegel.
Ocklynge Manor B&B har i ett par år varit med i 10-i-topp-listan över "Englands bästa B&B". Och det var Wendy väl värd. Vi bodde lyxigt och blev omhändertagna på bästa sätt. Hembakt bröd, hemmagjord marmelad etc.

Här är sovrummet som jag och Cattis delade och som tidigare varit Mabels. Det var vacker utsikt över trädgården och här fanns allt vi behövde. 

Den här typen av murar med inmurade småstenar såg vi mycket av i södra England. En vacker gjutjärnssoffa och en enkel pergola skapar ett litet rum i trädgården.

De har annat klimat i Södra England. Här har de vår inneväxt "Hemtrevnad" i stenfogarna. Vill du uppnå samma effekt här hemma går det lika bra med Krypkotula.

Trädgården hade många härliga gömställen. Mycket Murgröna, stengångar och träd.

Uteplats med pergola.

Och ytterligare en uteplats/sittplats.
Att ha många olika platser där man kan slå sig ner gör trädgården väldigt mysig. Då hittar man alltid sol (om man nu vill ha det) eller skugga. Det är även trevligt att se sin trädgård från lite olika håll. Om man bara har en uteplats ser man ju alltid sin trädgård från det hållet och det blir mer spännande om man ibland får se den från en annan vinkel. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar