Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

söndag 24 juni 2012

Under arbete...

Skomakarens ungar... Ni vet talspråket?!
Det är likadant för mig som trädgårdsdesigner. Jag ritar tjusiga planritningar, vyskisser etc. där allt är inritat och utsatt i detalj till våra kunder... Men till mig själv har jag knappt ritat en slarvig skiss. Allt får växa fram på plats så att säga... Hur är det med er andra som jobbar med just trädgårdsdesign? Lägger ni tid på att rita till er egen trädgård?

Här växer vårt senaste projekt fram. Det är inte ens halvfärdigt, inte ens kvartsfärdigt, men kul att visa ändå.

Detta är min "ateljéträdgård". Precis till höger utanför bilden står min ateljé med glasat ut mot detta. Det ska byggas trädäck runt alltihopa, men där de kvadratiska plattorna är ska det vara nersänkt och ursparat och så ska plattorna ha gräs emellan, som de har här.
Så däcket kommer att gå runt om så att säga och fram till bygget med hålet (som är en myshörna. Ska vara fullt med kuddar däri och det är plats för 4 personer).

Bambun är delad från mina stora fullvuxna bambu och börjar nu skjuta skott. De ska tillsammans med de röda bambustörarna "växa upp ur trädäcket" och tuktas till en rak mur.
I trekantslådorna planterade jag i höstas vackra Miscanthus 'Morning Light'. De är tyvärr mindre härdiga än andra gräs, så hälften dog i vintras.
Nu har jag satt Rosenskära tillfälligt och funderar på vad jag ska ha i dem. Troligtvis blir det Myrtentry som ska formklippas exakt som lådorna. Så att det ser ut som suffléer som har rest sig upp.
Vintergrönt är viktigt här, eftersom jag arbetar en del i ateljén under vintertid och inte vill titta ut på en vissen trädgård.
Funderar även på att sätta tre träd vid "hacken" in vid trekantslådorna. Med en stamhöjd på 2 meter och så kommer stora runda kronor att sväva ovanför planket.
Har sett Klotkörsbär som var ympat på Glanskörsbärsstam. GISSA om det var snyggt? Och DYRT såklart. Tre stycken hmmmm... Och de vill inte ha det för blött heller... Hmmm... Tål att funderas på.
En Clematis är planterad på vänster sida av "myshörnebygget".
Så här ska det se ut... OK, en extremt slarvigt gjord Photoshopskiss, skulle nästan kunna platsa på bloggen "Photoshop Disasters" hehe. Men det är så här jag menar att det ska se ut... Lärkträ ska däcket vara i, precis som staketet.
Egentligen skulle jag vilja ha skarvarna mellan plattorna i något rött. 
Någon som har en idé? Kanske måla röda brädor som sen ligger som skarvar i samma nivå som plattorna. Hmmm... Nu fick jag en ny idé!
Så där. "Now we are talking"... Jag gillar färg. Och när jag målar mina tavlor är det mycket rött. Så klart ateljéträdgården ska vara i rött!

1 kommentar:

  1. Oj så läckert, spännande ide´! Jag som också älskar rött går igång direkt! Känner igen mig med råge i det där med egna trädgården. Det finns en "typ" plan för trädgården men orken till ngt mer detaljerat är sisådär. Förmodligen för att jag vill kunna experimentera, förändra och testa en del också så blir det inte så beständigt.Men jag ser fram emot hur det blir hos dig såklart!

    SvaraRadera