Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

tisdag 7 augusti 2012

Cattis – Queen of rumsindelning

I morse fick jag en kopp kaffe och en rundtur hos Cattis – min kollega. Det är ju jag som driver vår blogg och det blir mest bilder från min trädgård, så nu tänkte jag visa Cattis trädgård. Hon är Queen of rumsindelning.
När vi fortfarande byggde vårt hus och inte hade en tanke på trädgård hade Cattis redan börjat dela av sin "leråker" i olika rum.

Bilden ovan visar bryggan som leder fram till Loungedelen och deras Spa. Nu skulle det till och regna, så vi tog inte ut några dynor inför plåtningen. Häcken i framkant är Liguster. Ett stort fantastiskt Miscanthus 'Gracillimus', Buxbom, Elefantgräs, 'Diabolo', Hosta och en Bokhäck växer här.

Clematisgången är ett nytillskott. Hennes händige man har byggt stöden som ska rosta med åren och som sen kommer att bli helt övertäckta av olika Clematissorter. Cattis har tänkt klokt och valt sorter som ska klippas på samma gång. De kommer ju att trassla in sig i varandra och då är det skön att veta att alla kan klippas på samma sätt och vid samma tidpunkt så blir det inte så mycket "meck" med det hela.


Närbild på Stöden. I bakgrunden skymtar Cattis "lund".

Ett annat vackert Clematisstöd som hennes man har skapat. Sitter fastgjuten i marken så den behöver inte fästas i fasaden.

Här är en liten gång som leder ut till en uppfart för bilen. Smart gjort, för man slipper stirra på bilen, den är helt dold av häcken.

Snart blommar Kärleksörten. Här syns den vackra Clematisen med det fina klätterstödet. En skärmvägg skärmar av soldäcket och skapar en lä-hörna.

Cattis vackra lund med fina marktäckare. På våren trängs lökväxterna här och det är ljuvligt. Men även nu på sen-sommaren kommer den till sin rätt med alla vackra bladfärger.
 Här kan man sitta och bara filosofera. Tyvärr gör ju varken Cattis eller jag det. Så fort vi slår oss ner på någon av alla fina sittplatser, ser vi direkt något "luk" (ogräs) eller att en växt vuxit och blivit för stor och vips är man framme och drar och knipsar medan kaffet står och kallnar. Tyvärr. Men så är det nog för de flesta trädgårdsmänniskor.

Nu är vi tillbaks vid loungen och de stora gräsen. Skärmväggar delar av och skapar en rumskänsla vid soffruppen. Den döljer även en del av sidan på SPA:et som ju inte är så vackert att titta på.

Ett tittut-fönster vid soffgruppen gör att grönskan bjuds in.


 
Fler rumsindelningar. Soldäck till vänster och till höger om Daggkåpan kommer lunden. På den främre sidan av bokhäcken finns köksträdgården. Den visar vi en annan gång.
Bakom den bakre bokhäcken finns uppställningsplats för en bil.
Sett från andra hållet. Soldäcket, till vänster finns lunden (syns ej i bild) och bakom bokhäcken finns köksträdgården med ett redskapsskjul.


4 kommentarer:

 1. Så kul att se och så inspirerande !!
  Tände direkt på klematisstöden ... jättesnyggt med många i rad och så klokt med klippningen !
  Kan det vara klematisen Södertälje vid det andra växtstödet ? Min blommar också men inte alls lika mycket som Cattis !
  Så viktigt det är med rumsindelning i trädgården ... jobbar på det i min trädgård ... det går saaakta framåt !
  Tack för inspirationen !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Wow, vilken underbar trädgård! Och vilka fina spaljéer hennes man har byggt!

  Haha, ja, tänk hur mycket tid vi trädgårdstokar ägnar åt att anlägga alla dessa sittplatser på i olika rum i trädgården. Men det är precis som du skriver banne mig inte många minuter i taget man sitter där! Vi köpte en hammock förra året, som jag tjatade om den. Men jag är den i familjen som använder den absolut minst... ;) Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. Tack för rundturen:) Tjusigt!

  Ha det gott,
  Rebecca

  SvaraRadera
 4. Inspirerande bilder ni visar. Underbart att drömma sig bort och studera detaljerna!

  SvaraRadera