Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

onsdag 1 augusti 2012

Fubbelbubbel, lakritsblomma och hallonprick

Vi har tidigare berättat om hur man kan göra trädgården kul även för barnen. Och då pratar vi inte om en sandlåda mitt på en kal gräsmatta eller en stor ful studsmatta, utan att inspirera barnen att ha kul i trädgården de med.

Under en sommarfest med blandat vuxna/barn blev vi alla vuxna plötsligt bjudna ner till "barnen trädäck" och till kiosken. Där såldes det naturgodis: Fubbelbubbel, Lakritsblomma och Hallonprick. Barnen hade sprungit runt i trädgården och letat bär och vackra blommor och sedan skapat allt detta. Varje "godisbit" såldes för löv eller chips som betalningsmedel och godiset serverades sedan i ett blad.
Den här leken underhöll 5 barn i 2 timmar. Det var deras eget påhitt, men de vet också att de får leka med allt i trädgården. De vet även att man bara får äta bären (och de vet vilka bär) och inte blommorna eller bladen.
Fubbelbubbel är mogna hallon, med en Daggkåpa-blomma instucken. Hallonprick består av en gul blomma från Penningblad med ett rött vinbär instucket. Lakritsblomma var ett svart vinbär instucken i en Penningbladblomma, men det serverades med ett myntablad till... Varje "godisbit" serverades sedan på ett brokbladigt Murgröneblad som tallrik.
 – Jag vill ha två Fubbelbullel... Eh... Nej, förresten hur mycket får man för 3 syrenblad och ett Salt/vinägerchips?1 kommentar: