Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

tisdag 21 augusti 2012

Tur att jag odlat egna ärtor nu när Findus strulat till det

Märgärtor. Det är första gången som jag odlar dem och de är ju fantastiskt lättodlade! Behöver inget stöd alls (fast jag trodde inte riktigt på fröpåsens text och lade dit lite klätternät fall i fall). Bara ner med ärtorna i jorden och så lite sol och vatten på det så har man fullt av söta goda ärtor. Och barnen älskar att plocka en skida, öppna den, pilla ut ärtorna och knapra i sig allihopa.

Sen återgödslar de ju jorden vilket är väldigt bra inför nästa odlingssäsong.
Nästa år ska jag odla ännu fler. Nu odlade jag först potatis i denna odlingsbädden och när potatisen var skördad blev det just Märgärtor.

Jag hade väldiga problem med Knäpparlarver i år, men alla baljväxter och lökväxter klarade sig bra. Och faktiskt även morötterna (de stod i en helt nyanlagd låda med markduk underst och med helt ny jord). Störst skada tog Potatisen. Fick slänga 3/4.
I början av säsongen bet Knäpparlarverna av rötterna till salladen, vilket gjorde att salladen dog. Men det problemet försvann i juli månad, då salladen fick en väldig växtkraft.

Knäpparlarver lever i jorden och äter i normala fall grässvål och gräsrötter.
Om man anlägger ny köksträdgård där det tidigare varit gräsmatta riskerar man att få Knäpparlarver i jorden. När gräset försvinner har de ingen mat och ger sig då på grödorna som finns under jord, dvs. Potatis, morötter, rödbetor, rötter etc. Deras livscykel är ca 3 år (sen blir de skalbaggar) så det tar ett tag att bli av med dem.
Lättodlat, gott och dekorativt i Köksträdgården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar