Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

tisdag 30 oktober 2012

Min trädgårdsateljé

Jag har tidigare visat bilder på min ateljé/studio som min man och pappa har byggt till mig. Den ligger sidan om vår villa på vår tomt. Och här inne jobbar jag mycket. När jag inte jobbar här, jobbar jag vid datorn i mitt kontor inne i vår villa.

Jag jobbar som Konstnär, Trädgårdsdesigner OCH har en liten reklambyrå...
"Vad ska du bli när du blir stor då? Vilket av jobben ska du satsa på?" sa någon till mig... Jaaa, nu är jag ju 40 år (sådärja, nu var det avklarat) så jag får väl räkna mig som stor nu. Jag svarade att jag vill jobba med alltihop. Precis som jag gör nu!

Jag är nämligen "kreatör".
Art Director i botten (konstnärligt ansvarig på en reklambyrå) och det jobbar jag fortfarande med, fast efter 17 år på byrå är jag numera helt i egen regi. Jag jobbar som konstnär sedan slutet av 90-talet. Och eftersom jag dessutom älskar trädgård och växter och har en fallenhet för färg och form och har fått en djup kunskap inom detta, slank jag in på trädgårdsdesign med för en massa år sedan.

Ett fantastiskt kreativt yrke. Alla tre! Fast egentligen flyter de ihop. Allt handlar om att skapa i form och färg.

Så här kommer lite bilder på min ateljé.

Du kan se mer av min konst på min hemsida: www.eira.dk eller på min FB-sida www.facebook.com/eirafogelberg

Entrésidan till min ateljé är under uppbyggnad. Inga fönster mot söder. Då hade man inte kunnat vara därinne på sommaren.

Fönstren är mot norr och så ett mot väster. Fast villan skuggar så det blir ingen stark kvällsol heller. Helt perfekt läge för att skapa. Ljuset kommer in, men inte solen.
Detta var det viktigaste när vi formgav ateljén. Den är 14,4 kvadratmeter stor.

Utanför finns ett härligt grönområde med en dagvattendamm som är omgiven av Pelarpoppel.


Ateljéträdgården är under uppbyggnad. Det ska bli lite trädäck och mer växter här så småningom. Kanske en platsbyggd soffa och ett eldbord?

Ja, det var lite "djupare" information om mig, Eira.

8 kommentarer:

 1. Guud vilka härliga yrken du har ... och vilken kombination !! Trädgårdskreatör måste ju vara drömyrket och sedan få kombinera ihop det som AD och konstnärsyrket låter ju helt fantastiskt !!
  Dessutom ser det helt fantastiskt ut framför din ateljé ... men fattas bara med dom yrkena !!
  Själv skall jag inreda ett eget rum i vinter där jag skall få plats för staffli och kunna bre ut mig med målarpenslar (hade tänkt ha det i växthuset från början men det blev för många funktioner som skulle samsas ).

  Ha det så gott !
  kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Ljuvligt fin ateljé! Blir kreativ bara genom att titta på bilderna....alla starka klara färger, ljuset, naturmaterialen! Ja, vi har ju gått samma grundutbildning ihop - Kommunikation & Media, och jag är väl lite som du, vad ska jag bli när jag blir stor? Jag är ju utbildad kulturhistoriker/arkeolog, liksom fotograf - har jobbat mycket med grafisk formgivning som projektledare, antikvarie och pedagogassistent - men det är ont om den sortens jobb och jag funderar mycket på hur jag ska kunna vara kreativ i vardagen, både i mitt yrkesliv och som människa. Att inte få skapa och vara kreativ på något sätt vore själsdödande för mig, därför står jag lite i ett vägskäl nu med flytt till nytt landskap och helt nya omgivningar - en utmaning som jag gillar!

  Har än så länge bara ett eget syrum/fotorum - där jag slöjdar och sysslar med bildhantering. Drömmern är att göra om hela husets annex till en multiateljé... Lycka till i ditt skapande! kram, Annica

  SvaraRadera
 3. En sån härlig ateljé du har - kul att få titta in i den också. Jag menar att innan har vi "bara" fått se utsidan. Du är minsann ett Kinderägg :-), inte alla som är det, och visst kan man/får man och ibland måste man kombinera olika yrken. Bra att stå på många ben när man är egen företagare...

  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej igen !

  Måste bara berätta att jag blev så inspirerad av ditt inlägg och alla dina kreativa yrken att jag har anmält mig till en skrivarkurs idag !
  Det är ju skriva jag vill göra (och fota) och utveckla min trädgård till ett grönskande rofyllt (samtidigt kreativt) ställe för återhämtning inte bara för mig själv utan också för andra. Är utbildad inom mental träning och avslappning och skulle gärna vilja kombinera detta med trädgårdslivet.

  Ett första kliv är taget mot NÅGOT !
  Tack Eira för inspirationen !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 5. Vad härlig det låter :-) Du verkar så hur ska jag skriva? hm nöjd o tillfreds jag känner en positiv anda när jag läser ditt inlägg o jag blir fylld med nån slags spirande inpiration till nått nytt...att våga!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 6. Så fin din ateljé är, både inne och ute. Det var snyggt med gräsfogar mellan betongplattorna! Det mjukar upp lite och gör att det ser spännande ut. Roligt att höra lite om dina konstnärliga ådror också./Kram Titti

  SvaraRadera
 7. Tack snälla söta rara ni för de fina orden! Och det stämmer, jag ÄR väldigt tillfreds och nöjd med vad jag gör! Det var ett STORT kliv jag gjorde när jag slutade på reklambyrån, efter 17 års tjänst. Men jag är så glad över att jag gjorde det!
  Nu styr jag själv över allt jag gör, lägger upp dagen precis som jag vill och jag får göra kreativa saker hela tiden!
  Kram på er alla, goa tjejer!
  /Eira

  SvaraRadera
 8. Underbar ateljé och trädgård - och vilka härliga tavlor. Exakt i min stil!
  Ska gå in och titta på din hemsida lite senare, just nu har min gubbe tiggt sig till att jag ska göra en äppelkaka till honom. Äter inte av den själv av två skäl; vikten och gallan!

  SvaraRadera