Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

torsdag 4 oktober 2012

Miscanthus


Nu börjar hösten bekänna färg. Fast i min trädgård är det bara Hostorna som har gett upp och Klotlönnarna som har börjat få gul/röd färg. Annars är allt fortfarande grönt och fint.
Och gräsen har ju sin prime-tid just nu.
Jag älskar gräs, speciellt Miscanthus som blir så härligt rufsiga i en sammanhållen form. Dvs. den håller sig i en rugge och sprider sig inte. Till skillnad från sorter som Randgräset, Phalaris Arundinacea 'Picta', som sprider sig med utlöpare och snabbt kan ta över en hel rabatt.


Den här morgonen hade jag tur med ljuset. Morgonsolen står på och lyser upp två av mina Miscanthus på entrésidan och dessutom visar sig en regnbåge.
I förgrunden står en Miscanthus 'Morning Light'. Fantastiskt fin, smala blad med vita kanter. Tyvärr är den mindre härdig än andra sorter så den funkar bäst i skyddade lägen. Blommar inte här.
I bakgrunden en Miscanthus 'Gracillimus'. Blommar sällan i Sverige, men min blommar varje år. Men så står den i söderläge, mycket sandblandad jord och med både husdränering och avvattningen från hustaket i närheten. Den har alltså full tillgång till vatten, men fantastisk dränering och full sol...

Här syns Morning Light i normalt dagsljus. De vita bladkanterna gör att den får ett lite silvrigt skimmer. Otroligt vacker. Jag har flera plantor (har delat många gånger).
Bild från 1 oktober i år.
En Bild från Juli månad i år. Morning Light har inte hunnit bli lika högt som det är nu, men det är ändå vackert i kombination med de blå lavendeln. I förgrunden är det  'Gracillimus'. Funderar på att plantera Morning Light bakom hela Lavendelkanten... Men då är det några Skäggbuskar som får flytta på sig, men varför inte? Effekten på sommaren och hösten hade varit läcker. Får nog dela några plantor till tror jag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar