Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

onsdag 17 oktober 2012

Vår eldkorg

För ett par år sedan fick vi en eldkorg i present av Cattis och hennes man. En fantastisk gåva som har värmt oss året om. Vintertid placerar vi den nära huset på vår uteplats och eftersom vårt hus har fönster från golv till tak runt hela uteplatsen, ser vi den inifrån hela huset! Helt underbart.
Vår, sommar och höst står den placerad precis utanför vår pergola/lounge. Vi fäller ner bambujalusierna runt hela pergolan utom vid eldkorgen och så eldar vi. Då trycks värmen in under pergolan. Vänner som är på besök vid sådana tillfällen vill inte gå hem. Här har en vän bäddat ner sig ordentligt i soffan och har det hur mysigt som helst. Det händer att vi får väcka dem, för det är hur lätt som helst att slumra in.
 Här är en bild från andra hållet.
Eldkorgen har fått en vacker patina. Den pryder sin plats både när man eldar i den och när den står "tom". Ja, tom är den nästan aldrig, för det läggs oftast lite papper i den som ska eldas upp, lite kvistar och löv, några vissna blommor som har knipsats av, och ibland en kvist av Rosmarin eller liknande för då doftar det dessutom när man tänder på. 
Det är viktigt att alltid ha vattenslangen nära och att ha vridit på vattenkranen, så att man är redo fall-i-fall elden tar fyr lite för bra. Mannen här hemma eldar gärna och mycket och jag är rädd om mina växter.

4 kommentarer:

 1. Wow, då kanske man kan fika ute året om?

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Jepp det kan man :-D
   Och min spaning säger att alla dras till en eld. Så även om man eldar mitt i smällkallaste vintern, ska gästerna ändå gå ut och titta på elden!
   Kram, Eira

   Radera
 3. Kul att se fler som eldar året runt. Vi gör det oxå. Härligt att ha brasan tänd när man är ute i trädgården. En och annan korv blir grillad eller så värmer man sina kalla händer över.
  / Sylvia

  SvaraRadera