Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

tisdag 19 mars 2013

Fimbulvintern håller sitt grepp om Skåne!!!

Fimbulvintern sades vara en vinter som varade i tre år utan någon sommar. Den hade trollats fram av Valand, som hade vinterviste i Finland hos Snö den Gamle. Nyligen har Bo Gräslund argumenterat för att fimbulvintern speglar folkliga minnen av svåra förhållanden under en rad somrar med dåligt väder som följde efter ett förmodat vulkanutbrott år 536 e.Kr. (Källa: Wikipedia)

Ja, det verkar ligga något i det... För Kung Bore släpper inte greppet om oss och de närmaste 10 dagarna säger SMHI att vi ska ha -9 grader på nätterna. Och visst har somrarna varit kassa de senaste åren?
Nu kommer Ragnarök ;-)
Jag vill ha Penseer och Påskliljor på trappan nu... Inte salt och grus och is!

Min hockey- och skridskotokige man gjorde en isbana till barnen... Fast nu är vi alla trötta på is och ingen åker mer....
Fast det var rätt så mysigt. Och vi kallar denna avdelningen för "lekhörnan och vad platsar väl bäst på vintern om inte en skridskobana?

NU vill jag plantera i mina trekantslådor... Slutet av mars brukar man kunna börja dra igång, klippa buskar, Clematis etc. Men det är så snor-kallt att man inte ids alls.
Miscanthusen är fortfarande vacker vid entrén. Den tänker jag dela på i vår. Så läcker, hög och ståtlig hela året om. Klipp den inte förrän du ser de små gröna färska skotten nere vid roten!
Trollpilen är som vackrast nu på vintern. Nu syns de underbara grenarna och nu tar jag in kvistar och sätter i vaser och hänger ägg i. Perfekt om man är björkallergiker som jag.
Nu börjar det bli dags att skrämma bort skatorna som vill bygga bo här.
Bambun har fortfarande ett värmande täcke av granris...
Underbara vippor på Miscanthusgräset. Läckra att klippa av och sätta i arrangemang med.
MEN, nu vill jag har vår och Krokusar och Snödroppar. Snälla Kung Bore, släpp taget nu!

1 kommentar:

  1. Akk ja..sukk.
    Vi har også skøyteis, på en hagedam..ungene setter på ei kraftig bygglampe, så har de flomlys utover kvelden-og musikk via mobiltelefonen. Joda, morsomt-men ikke nå som sol og lengre dag viser VÅR.

    SvaraRadera