Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

fredag 19 juli 2013

Flower & Garden Show dag 1. Vår visningsträdgård samt de som fångade mitt öga lite extra.

Ja jag har ju redan visat vår visningsträdgård...
 Men i morse stylade jag den lite extra med mer "pynt" och jag vill ju så klart visa det med.
OCH... lite längre ner finns lite av de andra visningsträdgårdarna.
På bordet står en Havtorn. Tidningen är amerikanske "Outdoor living" (jepp, amerikanarna kan det här med att "leva ute" och har flertalet magasin som BARA handlar om det).
I odlingsbretten diverse sådd sallad, på mellersta hyllplanet står två lingonplantor, nederst vit smultron och Rabarber. Vi målade hyllplanen och innerväggen i starka kontrastfärger så att allt skulle synas. Hade vi målat det mörkgrått, hade ingenting synts.
Kontrastfärger kan verkligen få växter att "stå fram".
 
Lingonplantorna är väldigt likt Buxbom, eller hur?
Kaffekoppen är antik, kuddarna ropade jag in på Tradera, grillen fyndade Cattis på Rusta (den saknade handtag så hon fick den för 90:-). Ni som har varit i min trädgård känner kanske igen en del av färgsättningen?

En gammal Zinkskål gjordes om till en ho.
En konkurrent/kollegas visningsträdgård gick i 70-talets härliga tema. Minns ni dynan? Kudden och filten gjord av mormorsrutor är helt autentiska de med. Helt underbara tycker jag!
På bordet finns en 70-tals kaffetermos, Höganäs tekopp ur serien "Old Höganäs", ljuslykta och duk, allt från 70-talet.
En härlig hängmatta över en liten damm (med fiskar i). Det fanns även en dusch och en helt stålkonstuktion som värmde upp vattnet. Men det var svårfotograferat.

Underbar färgklick av blommande perenner. Helt i min färgskala. Skapad av "Gånarps Lilla Gröna" (Gånarp) och "Gröna Bladverk" (från Göteborg).

Jag gillar även en lugnare färgskala och kombinationen av Svansfjädergräs, Chokladblomma och vita Sommarljus (Gaura) var vacker. 

Coolaste väggen (ja förutom vår då haha) var den här grafittiväggen.
Härliga knotiga stammar går att använda på ett kreativt sätt. Lägg märke till stubben!

I morgon ska jag försöka hinna ta mig till Stadsparken, där Floristerna har skapat vackra ting. Nu ska jag snart vila. Brände mig i solen idag och känner att jag börjar bli lite trött. Länga dagar (och kvällar) med allt byggande och så en heldag ute i solen idag. Men KUL är det! Äntligen får jag pratat trädgård HELA dagen, utan att vännerna klagar haha.

4 kommentarer:

 1. Det ser ut som att ni vinner. Ursnyggt och härligt med färg! Passar dock inte riktigt hos oss, synd. Jag sparar bilden på de knotiga pinnstaketet som idé till att stötta upp sparrisplantorna som börjar luta nu. Tack för inspiration och lycka till!

  SvaraRadera
 2. Så fint det blev när ni "pyntat" klart! De andra visningsträdgårdarna var också fina, det är roligt att det börjar bli mer och mer färgstarkt och man vågar blanda fler färger i planteringarna!/ Titti

  SvaraRadera
 3. Beautiful and creative.

  SvaraRadera
 4. Så fint, så kreativt och kul! Jag gillar verkligen era färgval. Hoppas ni vann, för det är ni värda! Jag blev så inspirerad när jag såg Claus Dalbys bilder från Eiras trädgård, och skulle gärna vilja se den irl någon gång. Hojta till om du känner för att babbla trädgård med mig så kommer jag svischande från Malmö! :) Kram Hanna

  SvaraRadera