Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

onsdag 23 juli 2014

Segel/solsegel över uteplatsen ger skön skugga

Nu är det varmt ute och vårt stora segel över uteplatsen gör att alla kan finna välbehövlig skugga. Det är sagolikt skönt att sitta vid utebordet och njuta.
Förutom att ge skön skugga utomhus fyller det en annan viktig funktion, nämligen att skugga våra stora glaspartier mot väster. Det gör att vårt stenhus håller en behaglig temperatur inomhus med, eftersom solen aldrig når genom fönstren.
Seglet har vi haft i 13 år nu. Det är ett gammalt storsegel och det är kvalitet kan jag säga. Det lönar sig att satsa lite pengar när man ska ha ett solsegel. Det finns så klart många billiga alternativ på marknaden, men de håller knappast i 13 år. Vill man slippa att hålla på att mecka med seglet varje år (nya öljetter och upphängning etc, lönar det sig att välja ett riktigt segel (begagnat så klart).
Vårt segel hänger fast längs norra sidan på vårt hus. Sen sitter det med två tampar åt vardera håll. När det ska rullas in, lossar vi bara på de två tamparna och rullar in det under takskägget igen. Så hänger det där året om, som en liten ihoprullad lång korv.
Svalt och skönt inomhus.
Halva uteplatsen blir skuggad av det stora seglet. 

1 kommentar: