Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

söndag 30 november 2014

Designtips 2. Bygg upphöjda bäddar och skapa härlig ombonad uteplats.

Ett enkelt sätt att skapa rumsindelning av en uteplats är att bygga upphöjda lådor i olika format. Om de ska stå på ett trädäck eller stensatt uteplats måste du bygga en botten. Insidan klär du med fiberduk. Ska de stå direkt på marken, behöver du ingen botten. Bilderna här är ett bra exempel. Det är från Cattis och min visningsträdgård på Sofiero i somras. Alla växter är planterade i lådor. Inget växer "i marken".
För att få den där "designade" stilen kan du med fördel hålla dig till bara ett par olika växter, och det är bra att hålla sig till en färgskala. Så blir det inte så plottrigt. Här är Ormbunkar i lådan och bakom låga Rhododendron. Ser ni mitt lilla bord, som fick följa med till Sofiero?
Måla sedan lådorna i en färg som passar till din trädgård och till ditt hus. Det blir oftast snyggast. Det är snyggt att plantera träd i någon låda och sen ha låga växter nertill.
Lådorna kan variera i höjd och bredd. Bakom soffan har vi högsmala lådor. I lådan till höger växer Molinia och bakom soffan växer Forsythia och Physocarpus Diabolo 'Little Devil'.
Lådorna kan du bygga av spillvirke. Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar