Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

fredag 27 februari 2015

Glöm inte städsegröna växter i trädgården


När man besöker plantskolan på våren och sommaren är det så lätt att bli kär i alla vackra blommande buskar och perenner. Då tänker man inte så mycket på växter som Thuja, Ilex, Lingontry, Vinca osv.
Men de städsegröna växterna är en viktig del av trädgårdens stomme under senhösten och vintern, när bladen har fallit av alla träd och buskar och perennerna har vissnat ner.

Här är en bild från min studios framsida i juni resp februari. Thujorna och Lingontryn skapar grönska även nu när allt annat är visset. I den vita stora krukan syns stammarna på en Korallkornell, som lyser upp vackert med sina röda stammar (Cornus Sibirica 'alba').
Korallkornellen är vacker även på sommaren och får en fantastisk höstfärg. Jag planterar dem i stora krukor med städsegröna Carex (halvgräs) som kompis. Då får man en krukplantering som håller året om år efter år. Glöm inte att gödsla under växtperioden bara.

1 kommentar:

  1. Så smart med buske och gräs som alternativ till annueller som ska putsas hela tiden. måste bli mycket mer lättskött. Tack för tipset!

    SvaraRadera