Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

fredag 6 februari 2015

Man måste inte köpa dyra utedynor/kuddar

När våra utesoffors sittdynor inte var svarta längre, stod vi inför faktum: Behålla dem, sy nya eller köpa nya för 700-800:-/st...
Svaret blev inget av nämnda.

Det visade sig att IKEAS grå plyschkuddfodral i storlek 65x65 cm, passade utmärkt! Och priset var överkomligt. Dessutom köpte vi IKEAS stora 65x65cm innerkuddar och satte som ryggkuddar. Superskönt, mjukt och enkelt. 

Så här blev resultatet... För bara några hundralappar förnyade vi sittgruppen.

En bild på svarta soffan med originaldynor (som inte var svarta längre på slutet). 
En grön/limegrön kudde som vi haft inomhus och tröttnat på fick flytta ut.
Fårfällar är tacksamma att ha utomhus. Ser ombonat och mysigt ut. Glöm inte att ta in dem dock. De luktar inte så gott om de blir fuktiga.
 
Vår ena utestängs dyna har vi gjort av en bäddmadrass 120x200 cm, tjocklek 5 cm. Sen har vi ett enkelt vitt överkast runtom.
På kvällen rullar ihop alltihop – med kuddar, filtar och överkast – och spänner ett spännband runt om och lägger ner det i dynlådan (som står bakom sängen).
  Det tar ca 15 sekunder!
Bäddmadrassen kostade ca 500:- och överkastet 99:- Sen är det kuddar och filt som vi hade sedan tidigare.

Så, man behöver inte köpa originalkuddar, eller speciella utekuddar. Man kan fixa sina egna betydligt billigare. Och, ibland kan en enfärgad snygg filt och lite nya kuddfodral räcka långt. Man behöver inte alltid köpa nytt.

4 kommentarer:

 1. Tack för påminelsen om att man kan tänka utanför "ramarna" när det gäller kuddinköp till utemöblerna. Det är så lätt att man snöar in på dessa special kuddar som är så dyra men gjorda för möblerna. Jag önskar/hoppas att jag kommer på några bra sätt att förvara alla dessa kuddar på. Nu dras de fram och sedan läggs de i en hög på altanen.. Har många uteplatser och lösningen vore väl kuddförvaring på var plats.. Det blir en nöt som jag hoppas knäcka under denna sommar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sylvia, vi har löst det som så att vi har dynlådor utplacerade lite strategiskt. Vi har försökt dölja lådorna så gott det går, bakom en soffrygg, bakom min studio etc. Så en låda vid varje uteplats och en gigantiskt stor (finns på Jysk) i carporten.
   Kram, Eira

   Radera
 2. Smart det där med utemadrassen och rulla ihop hela härligheten med ett spännband - nu blev det mycket lättare att tänka sig en dagbädd ute i sommar !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Isa,
   ja det är faktiskt superenkelt. Bara ner med hela härligheten i dynlådan, som även fungerar som en huvudgavel vid utesängen.
   Många kramar på dig, hoppas allt är gott!

   Radera