Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

Sök bland alla inläggen

.
.
.
.

Summa sidvisningar

Veckans mest lästa inlägg!

måndag 11 maj 2015

Bamujalusiernas öde

Jag har skrivit om Bambujalusier utomhus ett flertal gånger här på bloggen.

Vi har haft dem i vår pergola och använt dem som solskydd när det har behövts skugga och som vindskydd när det varit blåsigt. När kvällen har kommit har vi rullat ner allihopa så att pergolan förvandlats till ett rum med väggar.

Häromdagen fick jag ett mail, där en tjej sett mitt inlägg om jalusierna, och hon frågade var hon kunde köpa liknande. De finns ju överallt tänkte jag... För det har de gjort. På  Biltema, Jula, Bauhaus, K-Rauta, Ö&B etc.

Men, vid en googling insåg jag att de inte finns någonstans längre. De är som uppslukade av jorden. Är det någon bloggläsare som vet vad som har hänt? Varför finns inte produkten längre? 

3 kommentarer:

  1. Jag har också googlat runt om dessa.Tänkte ha dem vid min dagbädd som ska vara vid dammen när den blir klar. Kunde som du konstatera att de finns inte längre och jag förstår ej varför. Så nu får du vara extra rädd om de du har :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns svarta på Jysk. Men de är de enda som jag har hittat:
      http://jysk.se/.../bambu/bambu-rullgardin-huglo-100x170cm-sv

      Vi slängde våra i våras. De hade hängt med i 10 år och eftersom vi rev pergolan och ska bygga ny, ville vi ha nya fräscha jalusier...

      Radera
  2. De finns på Hornbach billiga och i många varianter, men tyvärr inte bra kvalitet varken på bambun eller linorna som man hissar med. Troligen är de inte gjorda för att ha i ett uterum där de utsätts för fukt och lätt börjar mögla eller att bambun kroknar. Linorna löstes liksom upp och blev bara fnas. Tänker köpa nya i år och bara använda dem sommartid så får man se om de håller bättre.
    Barbro

    SvaraRadera