Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

lördag 13 augusti 2016

På besök i en designträdgård

Vänner till mig har en helt underbar trädgård. Den är inte så stor, men är så bra planerad med mycket städsegröna växter och vackra detaljer.
Här syns det lilla nedsänkta växthuset där det växer vindruvor, tomater och örter.
På staketet klättrar Humle. Lägg märke till den fina bänken med krukorna.

I västerläge finns den här underbara soffan. Det var husets förra ägare som byggde soffan. Det här är en varm och solig plats och när man sitter här ser man ut över trädgården. I rabatten framför växer norsk brudspirea. De var lite risiga, så ägarna klippte ner dem helt i våras, men nu börjar de växa till sig igen.
Den mörkröda färgen återkommer överallt där det är målat trä och det ger lugn och harmoni åt trädgården. Kombinationen med städsegröna växter, som Murgröna och Hasselört, gör att det är lika vackert året om. Lägg märke till den antika gräsklipparen som nu har fått nytt liv i form av en vacker dekoration och den vägghängda bänken. 
Tre gigantiskt stora Murgrönpelare bildar en städsegröna vägg och skapar skugga till den del av uteplatsen som är där bakom. Framför uterummets fönster växer Buxbomklot.
Sidan om det lilla växthuset finns ett litet trädäck med sittplats för en. Strutbräken och Miscanthusgräs ger en liten exotisk känsla till ytan.
Här ser man de tre Murgrönepelarna bättre. De både skuggar, ger uteplatsen lä samt fungerar som insynsskydd.
De har växt där så länge så att de nu börjar gå över i sin adulta fas. Det är när Murgrönan helt enkelt slutar att klättra och blir mer vedartad. Då växer den mer som en buske och får äggformade blad och blommar vackert i gult.
Bakom förrådet hittar jag den här dolda uteplatsen. En riktig myshörna, där man är helt dold från omgivningen. Vackra Miscanthusgräs och Hasselört växer i plåtcirklar och på marken är det ärtsingel. Här kan man ligga i timmar en varm sommarkväll – med favoritboken – och bara höra gräsen rassla i vinden.
Bakom gräsen finns en vacker pergola med Vildvin.
Ett vackert stilleben med terrakottakrukor. Humle och Björnbär klär in staketet.

2 kommentarer:

  1. Vilken underbar trädgård. Så många platser att mysa på trots att trädgården inte är så stor. Uteplatsen som är vid växthuset påminner om den vi har :)
    Tack för inspirerande bilder. Ha en fortsatt skön helg

    SvaraRadera
  2. Vilken underbar trädgård. Så många platser att mysa på trots att trädgården inte är så stor. Uteplatsen som är vid växthuset påminner om den vi har :)
    Tack för inspirerande bilder. Ha en fortsatt skön helg

    SvaraRadera