Är du sugen på egenodlad sallad redan nu? Här kommer att tips på hur du enkelt får sallad på köksbänken. Detta funkar perfekt även under vinterhalvåret.
Romansallad är enkel att driva upp igen. Det skiljer 3 veckor mellan bilderna. |
Savoykålen bildar dessutom snabbt rötter, så vill man plantera ut den i köksträdgården och låta den fortsätta att växa där, går det utmärkt. Det skiljer 3 veckor mellan bilderna. |
När du har använt din köpta sallad/kål, sätter du helt enkelt botten/stammen i en skål med vatten, 1-2 cm djupt. Ställ den sen i ett ljust fönster och byt vattnet var tredje dag. Efter ett tag börjar det växa igen och du får ny sallad/kål som du kan skörda av. Det tar ca 5-6 veckor att få dem fullvuxna, de på bilderna är 3 veckor gamla.
Det tar alltså ett tag innan de är klara, men om man sätter nya varje gång man använt ett salladshuvud och har en hel grupp i olika "generationer" i ett stort fat, har man sen ständigt färsk sallad. Bara att skörda efterhand.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar