Är du sugen på egenodlad sallad redan nu? Här kommer att tips på hur du enkelt får sallad på köksbänken. Detta funkar perfekt även under vinterhalvåret.
![]() |
Romansallad är enkel att driva upp igen. Det skiljer 3 veckor mellan bilderna. |
![]() |
Savoykålen bildar dessutom snabbt rötter, så vill man plantera ut den i köksträdgården och låta den fortsätta att växa där, går det utmärkt. Det skiljer 3 veckor mellan bilderna. |
När du har använt din köpta sallad/kål, sätter du helt enkelt botten/stammen i en skål med vatten, 1-2 cm djupt. Ställ den sen i ett ljust fönster och byt vattnet var tredje dag. Efter ett tag börjar det växa igen och du får ny sallad/kål som du kan skörda av. Det tar ca 5-6 veckor att få dem fullvuxna, de på bilderna är 3 veckor gamla.
Det tar alltså ett tag innan de är klara, men om man sätter nya varje gång man använt ett salladshuvud och har en hel grupp i olika "generationer" i ett stort fat, har man sen ständigt färsk sallad. Bara att skörda efterhand.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar