Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

fredag 26 oktober 2012

Sissinghurst – England

Sissinghurst´s Garden i Kent i England har en väldigt känd trädgård och är väl värd ett besök. Den skapades på 1930-talet av Vita Sackville-Hurst, som var poet och trädgårdsdesigner. Trädgården har många rum och varje rum har en egen karaktär och färgskala. Trädgården tillhör numera 'The National Trust'.
På bilden ovan syns en härlig stålpergola med en gigantisk klätterros. Tyvärr blommade den inte när vi var där (på våren).
 
Delar av trädgården sett från ovan. Trädgården är verkligen "walled Garden". Det finns gamla murar och avskärmande häckar överallt och man vandrar in och ut ur de olika rummen och upptäcker hela tiden nya in- och utgångar. 
En 'från ovan bild' från en annan vinkel.

Aklejor i mängder. Så vackert när man låter de fröa av sig och sprida sig så här. Vilken mångfald.

Vitt Blåregn, Wisteria, och Buxbomkanter. Porten är nästan helt dold och man måste nästan veta att den är där för att hitta den. En dold pergola skapar en mysig sittplats.
Vi var där 2009, och om man tittar på Buxbomen på bilden här ser den lite risig ut. Så jag undrar om de är drabbade av 'Buxicola' eller om det bara är solskador?!

En Bild på Cattis

Och en Bild på mig med kameran i högsta hugg, som vanligt. Magen i vädret, jag var gravid och var i slutet av 8:e månaden när vi var där. Så bilderna som är fotograferade från det höga tornet har Cilla (min trädgårdsväninna) tagit till mig med min kamera. Det var spiraltrappor högt högt upp och det klarade inte mina höfter.


Lammöron och Silverpäronträd. Så snyggt ihop!

Här kan vi snacka om formklippning. Inte det lättaste att klippa dessa så att de får en perfekt form. Jag tror att det är Idegran (Taxus). 

Härliga gamla tegelmurar. Blåregn älskar att växa mot en varm vägg och här var det helt perfekta förutsättningar. Blomningen var bedårande och eftersom Vita gilade vita blommor är det naturligtvis mest vita Blåregn som finns på Sissinghurst.

Blomklasarna var otroligt långa. 
Parterr i Buxbom. 
Clematisen väller över den gamla husväggen. Stallfönstrets galler har fått vara kvar i den gamla ruinen. Växterna "har tagit över" och ett litet vattenblänk fullbordar platsen. 

Snyggt sätt att klippa häcken på. Något att ta efter här hemma?

Sissinghurst Castle

Ett av få blå blåregn på Sissinghurst. Även här är det en snygg klippning på häcken. Kolla in grindstolparna som markerar utgången.

Vitt och grönt är färgtemat i flera av rabatterna. Här är det en vit/grön Hosta i kombination med vita Doftliljor. Eftersom vi var där på våren var det mycket som inte hade slagit ut ännu. Rabatterna ska explodera i vit blomning senare på sommaren.
Om du får möjligheten att åka till Sissinghurst, så gör det. Väl värt ett besök.

4 kommentarer:

 1. Åh så fint! Jag hoppas att jag snart får möjlighet att åka dit och se själv med egna ögon. Tack för titten! Ha en skön helg!/Titti

  SvaraRadera
 2. Hit skulle jag verkligen vilja åka,så fint
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 3. Dit vill jag åka. Så mycket fint du bjuder på.
  Allt gott till dig
  Annika

  SvaraRadera
 4. Oj, vad mycket vackert det fanns där. Murar drömmer jag om att ha, men det tycks få bli i nästa liv. Och den formklippta idegranen kan man ju också drömma om. Men ett silverpäronträd kan jag förverkliga. Så måste det nog bli.

  SvaraRadera