Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
.
.
.
.

onsdag 8 oktober 2014

Japansk Lönn i kruka, går det?

Jomenvisst kan man ha en Japansk Lönn i kruka. Det går utmärkt. Och det bästa med att ha den i kruka är att man kan flytta runt på den, så att man verkligen hittar platsen där den trivs och där du själv kan se och njuta av den som mest. 
Låt den stå ute hela hösten och när den har avmognat, dvs. tappat sina blad, bär du in den i ett förråd eller källare eller liknande och övervintrar den. Den klarar några minusgrader och den behöver inte ha ljus, eftersom bladen ju har trillat.
När det börjar bli lite ljusare och varmare ute och plusgrader även på nätterna, är det dags att väcka den igen och låta den komma ut i ljuset.

2 kommentarer:

 1. Har du testat att ha den ute under vintern? Jag har min i en riktigt stor kruka och funderar över om det skulle kunna gå. Ser att en del faktiskt har det här i Blekinge och det verkar funka. Det är krukor som tål vinterkyla med stor jordvolym. Merja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   tror också at det kan funka faktiskt. Den klarar upp till Zon 3 när den står planterad i jorden och då klarar den Zon 1-2 i kruka. Men min är så liten, så den får åka in i förrådet i vinter.
   Kram, Eira

   Radera