Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

onsdag 6 februari 2013

Min kollega och vän Cattis

Mycket bilder på vår blogg kommer från min (Eiras) trädgård. Det blir så eftersom det är jag som sköter Cattis och min digitala värld: hemsidan, Facebook, blogg etc.

I den riktiga världen gör vi de flesta trädgårdsuppdrag tillsammans! Vi ritar mest trädgårdar till privatpersoner och vår målgrupp är oftast 35-65 år. Det som efterfrågas mest just nu är rumsindelning, lounge, mysiga sitthörnor, pergolor... Ja "outdoor-living" helt enkelt.

Cattis och hennes man har skapat en egen oas just med outdoor-living och det tänkte jag dela med mig av idag (utan Cattis vetskap om detta fniss).
Cattis lounge bjuder på en stor hörnsoffa med plats för många. Ibland sitter det ett solsegel över för att skugga eller ta bort daggen. Färgglada glansiga kuddar skapar en ombonad känsla tillsammans med den äkta mattan som åker ut soliga dagar.
Den här loungen nås via husets kök och uterummet.
Bakom skärmväggen längst bort döljer sig ett ute-SPA.
Uteplats nr 2 finns i anslutning till husets vardagsrum. Här är middags- och kvällssolen. Härliga fåtöljer gör det extra mysigt att slå sig ner och läsa en bok eller en tidning.
Pengaträden trivs väldigt bra utomhus på sommaren.
 
På uteplats nr 2 finns även de här solsängarna. På Spaljén klättrar vanligtvis en Akebia. Men vid ett fasadbyte i fjol fick den klippas ner helt och har inte hunnit återhämta sig ännu.
Här ser vi loungen längst ner, fast fotat en dag då dynorna inte var ute. Under bryggan rinner en liten bäck, men det syns inte på bilden. Miscanthusgräsen är som vackrast på sensommaren. Rabatten th är den med Hostorna och Buxbomen som jag visade tidigare.
Den här bilden har jag visat förr. Cattis lund. En underbar skapelse där bladens form och färg skapar spänning även när det inte blommar!
Allra nyast är de här Clematisstöden som Cattis man har skapat. Det gjordes sommaren 2012 så det har inte hunnit växa ihop riktigt.
Det är gräsmatta som bildar gångarna i trädgården och Avenbokhäckar som skapar rummen.
Den här hemliga gången leder till...
En biluppställningsplats för makens bil. Höga Avenbokväggar (2,5 meter höga) skapar effektivt ett rum till bilen och syns inte alls från trädgården.


Se där, nu fick ni en inblick i Cattis fina trädgård. Men det är inte allt, det finns så mycket mycket mer än det här. Men det får jag visa en annan gång.

7 kommentarer:

 1. Underbar "förortsträdgård"! Älskar också den vackra dammen och clematiskrukorna med spaljéerna. Har ju tre trekantiga d:o i min trädgård.
  Men...när jag kom till kommentaren "...då dynorna inte är ute..." så log jag i mjugg. Vad 17 gör man av alla dynor när man har många vackra och härliga sittplatser!? För i det här landet så regnar det ju ganska ofta!! Alla har tydligen samma problem.
  Vi har löst våra genom att lägga alla dynor och kuddar i vår soffa, sen lägger vi ett stort plastskydd över soffan (ett skydd för hammock) och eftersom vi har tak över altanen så klarar allt sig bra, men inte är det snyggt inte - alltså när det regnar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Susie,
   ja dynorna är ju ett stort gissel idag!
   Cattis har ett stort uterum och i ena hörnan staplas dynorna lite snyggt!
   Hemma hos mig har vi 3 olika dynlådor som är "dolda" på vår uteplats. En är inbyggd i uteköket, en står bakom utesängen som ett avlastningsbord och en är under vårt stora matbord.
   Mitt hetaste tips är att köpa en bra dynlåda och sen försöka dölja den och få den att smälta in så att den inte märks.

   Kram på dig,
   Eira

   Radera
 2. Hälsa Cattis att det var så kul att få kika runt i hennes trädgård idag.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska jag göra, då blir hon glad :-D
   Ha en fin dag, Anna!

   Kram, Eira

   Radera
 3. Sååååå fint!
  Nå er hodet proppfullt av ideer og må-gjøre, hadde bare vår og sommer kommet snart... :)

  SvaraRadera
 4. Du må si til Cattis at hun har en utrolig vakker og inspirerende hage. Clematisstativet er flott. Ha det godt! Hilsen Anne

  SvaraRadera
 5. Hej! Hittade er fina blogg av en ren slump - kul, för så fin den är! Fina bilder och mycket inspiration, tack! Du, jag har varit runt lite och fann ett inlägg om er damm. Du nämnde att ni har näckrosor som växer som bara den. Vi har också en damm men tyvärr utan växter - ja, ni kan ju bara föreställa er hur den ser ut , inte speciellt vacker.....Därför blev jag nyfiken på vilken sorts näckrosor ni har? Tack igen och ha en fin söndag! // Ingela

  SvaraRadera