Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

fredag 2 september 2016

Styla och pimpla dina gummistövlar i höst

Nu börjar så smått höstsäsongen och med det är det dags att ställa undan trädgårdstofflorna  och trädgårdssandalerna. Gummistövlar är det smidigaste och enklaste att använda i trädgården under den här perioden, de är snabba att ta på och av, och de skyddar fötterna från att bli blöta.

Jag har slitit ut många par gummistövlar i trädgården genom åren och har även märkt att dyrast inte alltid är bäst. Jag har testat de ”coola” designstövlarna, bara för att märka att de nog är mer gjorda för stadsliv och söta vattenpölar, och inte för ”riktigt” arbete. Totalt bortkastade pengar för min del.

Så jag tänkte visa några riktigt bra och billiga gummistövlar, som definitivt klarar trädgårdsarbete (de har dessutom stålhätta m m), men även visa hur du kan rädda dina gamla stövlar och göra dem snygga igen (och varma).


Mina ”pimpade” stövlar nedan kommer numera att bli för ”stadsliv”, eftersom jag tänker köpa nya som är mer anpassade för hårt arbete i trädgården. Dessa har dock varit de stövlar som har hållit absolut bäst genom åren.

Det är Tretorns Sofiero-modell, de har nu tyvärr utgått ur sortimentet men ersättaren Lily är snarlik. Du hittar ”Lily” (650:-) och Tretorns andra stövelmodeller på Tretorns webbsida. Klicka här! Så här fixade jag mina gamla stövlar på 5 minuter

Silikonspray finns att köpa på de flesta byggvaruhus. Den som jag har använt här är bl a framtagen för att få glans på gummi, plexi, plast etc. De ger en fin hinna som är vattenavvisande och ytan får tillbaka sin forna glans.
OBS, spraya inte med silikonspray inomhus. Golven blir superhala!

Skosnören i massor av olika och roliga modeller finns på sajten Skotillbehör. Klicka här!

Varma strumpor
När det nu börjar bli kallt måsta man ha lite värme i stövlarna och ”designstövlarna” har ju dyra tillbehör i form av stövelstrumpor. Onödiga pengar att lägga när det finns bra och billiga alternativ. Dessa hittade jag på Engelbert-strauss. Klicka här! 


Extra långa Stövelstrumpor (148,75)
Engelbert-Strauss. Klicka här!

Stövelsockar (35:-) 
Engelbert-Strauss Klicka här!

Norska ullstrumpor i 100% ull (136,25)
Engelbert-Strauss Klicka här!


Nya stövlar 
De här stövlarna funderar jag på att beställa, de är anpassade för lantbruk och har stålhätta och stålsula, samt förstärkning för skenben, ankel och häl. De borde väl klara mina tuffa tag i trädgården bra, eller vad tror ni? De kostar från 187:- (de gula) och upp till 311:- (de vita). Rejäla bra skyddsstövlar (S4 och S5) helt enkelt.

Du hittar stövlarna på Engelbert-Strauss


Detta inlägg har gjorts i samarbete med Engelbert Strauss.

2 kommentarer:

 1. Roligt, annorlunda och upplysande inlägg. Otroligt vad de pimpade stövlarna blev fina med silikonsprejet. Hittar man det i skoaffären?
  Här går det åt minst ett par stövlar per säsong och ibland två. Håller helt med om att de dyraste inte är bäst.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anette,
   nej du köper det på antingen byggvaruhus eller ställen som säljer biltillbehör. Används inom industrin för att smörja upp delar, utan att de blir feta och kladdiga.
   Jag använder det även till våra dörrarnas gångjärn etc. Superbra.
   Det finns många märken, kolla att det står att det är även till för att ge glans åt gummi, latex, plexi etc. så har du hittat rätt.
   Lycka till, Eira

   Radera