Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
.
.
.
.

söndag 31 juli 2016

Branteviks Vandrarhem – en pärla för oss som gillar trädgård och personlighetJag har precis kommit hem från en helg i underbara Brantevik på Österlen.
Bodde på Branteviks Vandrarhem (STF Vandrarhem).

Jag brukar alltid bo på hotell (eller B&B´s i England), så vandrarhem var helt nytt för mig. Det blev en så otroligt positiv upplevelse. Mysigt och familjärt, alla hälsar på varandra, många utesittplatser och "slinka-undan-platser" i de underbara trädgårdarna, 2 minuters promenad ner till hamnen, supergod frukost, världens bästa tips på "vad ska jag göra och besöka idag och dessutom... Konst (och en fresk) av konstnären Gittan Jönsson.

Bilden visar entrén in till frukostrummet. Om det var soligt och varmt kunde man ta ut sin frukost och sitta under äppelträdet.En av alla härliga sittgrupper som var ett par steg från vårt rum. I bakgrunden skymtas en badtunna och en bastu.

Det här är altanutgångens var från "vår sida", dvs husets vinkel där vi hade vårt rum. Vi var 5-6 rum i den här flygeln och det fanns ett stort gemensamt kök, 2 toaletter och 2 duschar.
Det var underbart att slå sig ner här på sen-eftermiddagen och slappna av med en bok innan middagen (nere i hamnen).

"Vårt kök" och altandörren. Tyvärr syns inte själva köket på bilden (det var folk där när jag fotade och jag ville inte att de skulle komma med på bilden), men det är ett bra utrustat kök med allt man behöver. Sen är det bara att ställa in sina kylvaror i kylen på ett eget hyllplan.
Det fanns två kök på vandrarhemmet.
Foajén med den vackra trappan upp till plan 2. Vi bodde på entréplan. Till höger finns receptionen.

Rosor, Lavendel, Skånelängor och Kullersten. För oss trädgårdsälskare är detta en dröm. 

Rummen är enkla (det är ju trots allt ett vandrarhem), men fräscha och rena, vita gardiner som fladdrade i vinden, handfat med rinnande vatten på rummet (skönt när det var dags att sminka av sig och borsta tänderna), och snygga i-stopp-täcken, kuddar och madrasskydd. Vi hade 2 våningssängar, vilket gjorde att barnen tyckte detta var det bästa ställe de någonsin bott på. Det fanns även bra med krokar, vilket jag gillar.

På vandrarhem tar man antingen med sig egna lakan och handdukar, eller bokar man boendet MED. Man får bädda sängen själv i båda fallen, men det blir mindre packning om man slipper asa med sig en drös lakan etc.

Vi bokade MED lakan och de som vi fick att bädda med var vita, skrynkelfri och doftade rent och gott.
Mer sittytor. Nu är det ju en trädgårdsblogg, så därav alla ute-bilder.

I den här vackra längan åt vi frukost varje morgon.
Jag har aldrig varit på ett hotell där man kan få en kavring-macka med sallad, ägg, brantevikssill och lite kaviar... Till frukost! Underbart!
Naturligtvis fanns massor av mer att välja på. Jag äter inte gluten, och det hade jag föranmält, så det fanns två olika sorters glutenfria bröd samt knäckebröd att välja på för min del och även glutenfri müsli. Stort plus.
Här inne serverades frukosten (man bokar med eller utan frukost). En underbar ombyggd länga och alla väggar hade konst av Gittan Jönsson. 
Den här fantastiska planteringen är framför ägarnas hus. Man kan beundra den när man går till frukostlängan på morgonen.
Birgitta och Bernt (ägarna) har nyligen anlagt framsidan till sitt hus. Det är en parterr, omgiven av Buxbom. I mitten står ett stort Äppleträd. I varje kvadrat växer nyttoväxter tillsammans med klassiska blommande anueller.
Supersnygga med svartkål, grönkål, Squash, Rosenskära m m.


Branteviks vandrarhem (Råkulle Gård) ägs av Birgitta Åkesson och Bernt Håkansson. Råkulle Gård är en trelängad skånegård med anor från 1600-talet. Gården skiftades från Gislövs by till Brantevik 1848, och ligger nu centralt belägen i fiskeläget ca 100 m från södra hamnen, och har varit i samma släkts ägo sen 13 generationer.
I år tar paret en "Vandrarhemspaus" och Sussie Rynnel är nu vandrarhemsvärdinna (på bilden).
Sussi har lång erfarenhet av turism och kunde tipsa om allt kul som man kunde göra i hela Östra Skåne.

Dessutom hade jag turen att bli inbjuden att få se Birgitta och Bernts stora privata trädgård, med en fantastisk köksträdgård. Och om den bloggar jag om några dagar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar