Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
.
.
.
.

måndag 27 augusti 2018

Några exempel på de senaste projekten detta året

Det var väldigt länge sedan bloggen uppdaterades. Vi har helt enkelt haft fullt upp med jobb.
Ett av de trevliga stora projekten som jag (Eira) hade tidigt i somras, var att rita om en stor trädgård till ett 60-tals hus.
När jag ritar en stor trädgårdsritning, gör jag alltid några idévisualiseringer med. Detta för att det blir enklare för kunden att förstå hur jag menar och att kunna tolka planritningen.
De blir inte exakta, vinklar etc kan vara lite missvisande. Men, det skapar en bra bild ändå.

Bilden ovan visar den nya framsidan, som enligt kundens önskemål skulle vara vacker året om, stenlagd, grönskande och lättskött.
Så jag ritade in mycket städsegröna växter, även marktäckande, samt en del buskar som är lövfällande men blommar vackert. Träden är Kopparhäggmispel.
 
Före

---------------------------

Ett annat projekt var en tråkig uteplats, där det var dags för förnyelse i samband med att trädäcket behövde bytas. Här är en av visualiseringsbilderna från det projektet (nedan).
I vinkeln framför trädet är det tänkt att det ska byggas ett utekök med barstolar.I bakgrunden vid det upphöjda däcket är ett halv nedsänkt SPA-bad.

Efter
 Före
---------------------------
En klurig ritning som jag jobbade med under vår-vintern, var det här huset, som hade uteplatsen samt entrén på samma sida av huset (söder).Höjdskillnader gjorde det inte lättare.
Den gamla stentrappan till entrén togs bort, och ett stort trädäck på en övre nivå, med trappor upp från flera håll (alla syns inte i bilden) ritades in. För att det inte skulle kännas allt för högt, ersattes de klassiska träräckena med glasväggar. Detta även för att man ska kunna se ner på det nedre trädäcket när man sitter i soffgruppen samt för att koppla ihop ytorna till en enhet.
Efter
Före
---------------------------

Samma fastighet som bilderna ovan, men här framsidan och uppfarten.
En carport stod på önskelistan, samt bredare uppfart. Städsegrön bredbladig Liguster (alternativt Taxus) ramar in tomten och delar av uppfart och gräsmatta.
Ett vårblommande Japanskt Körsbär, samt förvaring för tunnorna ritades in.
Dessutom föreslogs att ett av fönstren byts ut mot en glasdörr, så att en ny uteplats kan byggas på denna sidan av tomten, som har morgonsol och sol fram tills tidig eftermiddag.
Efter
Före

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar