Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

onsdag 2 maj 2012

Tack Hannu

Igår var det utförsäljning av alla underbara lundväxter som varit med på Hannus utställning på Sofiero.
Trots att det var 22 grader varmt ute cyklade vi inte dit denna gången utan åkte bil (vi visste redan att vi skulle handla många växter). 
Och fyndade gjorde vi!
Cattis köpte en fantastisk japansk lönn, julrosor, sippor etc.
Jag fyndade också en hel del. Bl a Kobrakallan som syns nederst på bilden ovan, Gullflocka,  Julrosor, blå vitsippor och gula vitsippor.

Växterna kostade 20:-/st och de stod alla uppställda utanför Orangeriet. Kl 11.00 gick startskottet för försäljningen och man fick inte "paxa" någon växt eller gå runt med den innan dess. Det skulle vara lika villkor för alla vilket vi gillade skarpt. Vi tittade strängt på dem som trotsade detta och som försökte knycka åt sig en raritet 10 minuter innan.
De ovanligaste växterna – de små rariteterna – kostade även de 20:- men man fick bara köpa en per person. 

När vi plockat åt oss det vi ville ha på utebordet gick vi in till Hannu och tittade på utställningen (som ju pågick den dagen med). Och tack snälla söta rara Hannu, som villigt  plockade upp växter till oss som vi ville ha. Jag gick runt i ett lyckorus efter att ha fått TVÅ kobrakallor. Cattis fick en vit sockblomma och vi fick även tag på blå vitsippor.


Hemma med mitt nya fynd. Vi passar på att "kika in i kobrakallan" och oj... Är det bara jag som ser vad den liknar? Så häftig den är.
Arisaema Utile tror jag att det är.


Min andra Kobrakalla. Här ser man varför den heter just det. Tror att det är en Arisaema nepenthoides.Här står mina små älsklingar och väntar på sin nya plats invid dammen. Hoppas att de växer och klarar sig bra, men det är ett skyddat läge och i stort sett zon 0 där de ska vara så jag har stora förhoppningar. 

Tomt i krukorna. 
Tack till Hannu som gjort en fantastisk utställning. Jag blev så inspirerad och har redan planterat mina nya växter bakom min damm där det finns fler lundväxter.
Och tack till Cecilia Wingård, projektledare på Sofiero för att ha dragit igång detta.
Det uppskattas oerhört av oss!


2 kommentarer:

  1. Härligt härligt men jag tyckte inte att just NI köpte tillräckligt! :)

    SvaraRadera
  2. Haha... Våra män tyckte att det var mycket ;-)

    Det börjar bli fullt i våra trädgårdar nu, men lite Sippor och Julrosor och Kobrakallor och Sockblommor och något som jag inte vet vad det är (men söt är den) har man ALLTID plats med... Och får det inte plats gräver man upp något gammalt :-D

    SvaraRadera