Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

onsdag 13 juni 2012

Rabarbersylt

Rabarbern har blivit gigantiskt stor och det känns som om det är rekord i år vad gäller storleken på bladen. Eftersom jag är ganska ny på det här med köksträdgård (i min egna trädgård) vill jag verkligen ta tillvara på allt som jag kan skörda.
Ja, rabarbern har vuxit här i 10 års tid, så den är ju inte ny precis (och innan dess växte den i mitt föräldrahem), men ändå.

Jag skulle egentligen koka saft. Rabarber- och jordgubbssaft. Men när all rabarber var uppskuren i småbitar och börjat puttra ihop med jordgubbarna upptäckte jag att jag hade typ 1 dl socker hemma. Och det vet ju alla att det räcker absolut inte om rabarbersaft ska bli drickbar.
Däremot hade jag syltsocker (min man köper alltid hem några påsar). Så, det fick bli sylt i stället. Och jisses vad god den blev. Burkarna försvinner snabbt, hoppas jag hinner skörda mer rabarber snart.
Bladen är så stora i år. Och riktigt friskt gröna. KAN ha att göra med att jag numera vattnar köksträdgården och gödslar ;-)


2 kommentarer:

  1. Första åren här hade jag 3 sorts rabarber, men tyvärr har alla dött ut - hur det nu kan vara möjligt!? I Stockholm försökte vi gräva upp en rabarber, men blev aldrig av med den. Minsta rotbit som blev kvar så kom den upp igen. Men...det är nog för sandig och torr jord här tyvärr!

    SvaraRadera
  2. Vilka blad!! Du får gjuta fågelbad på dem. Tack för din kommentar hos mig, kul att du tycker det blev bra. Rabarbersylt har jag aldrig gjort. Kanske ska prova... Kram Pia

    SvaraRadera