Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

måndag 4 juni 2012

Vart har alla mördarsniglar tagit vägen?

Rubriken som jag ALDRIG trodde att jag skulle skriva (och jag lär väl få ångra att jag skrev den om två veckor eller så).
MEN... I vårt område är det GOTT om mördarsniglar. Och Hostor gillar de (även mina Bergenia ger de sig på). Men hittills har jag inte sett en enda av rackarna. Hostorna är felfria just nu och det har hänt... typ... ALDRIG!
Hur är det hos er andra? 
Min egen teori är att vädret i mars tog död på en hel del av dem. Först var det kallt jättelänge, och nästan ingen snö. Vi har sällan tjäle, men denna vintern hade vi och den varade tills april månad. I mars kom solen och värmen och all is i dammen smälte (men tjälen var kvar). Sen slog vintern till igen med -10°C och DÅ tor jag att de sniglar som vaknat efter vinterdvalan och kommit fram ur sina gömställen, dog. De hade ingen plats att gömma sig på hehehehmoahaha (elakt skratt)....

Men jag VET ju att de inte är utrotade, de kommer igen. Men jag har varit flitig med snigelmat och hoppas att de som är kvar äter upp den och inte mina Hostor. 

Hur ser det ut hos er andra i Skåne? Mindre eller samma som vanligt vad gäller mördarsniglarna? Kul att veta om det bara är här på vårt område, eller om de har minskats på fler ställen. Min pappa som bor i Ängelholm och som brukar ha många, hade fram tills igår sett tre stycken. Och de var små.

1 kommentar:

  1. Vet ej, men mördarsniglarna har ännu så länge inte besökt vår trädgård. Tack och lov... Kram Pia

    SvaraRadera