Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

måndag 20 augusti 2012

2002 vs 2012

2002. Här är ena sidan av vår trädgård. På bilden är den exakt 1 år gammal. Vi hann med mycket det första året, 2001 var det vara en leråker. Trollpilen är planterad mitt i den runda gräsmattan. – Den blir nog stor om 20-30 år, sa vi då... Kommunen planterar ett buskage bakom vår tomt. 2 st Sälg syns på bilden.
2003. Trädgården är här två år gammal. Perennerna har vuxit och Avenbokhäcken börjar så smått skjuta skott. Vår tomtgräns går vid bambupinnarna som sitter för att stödja Avenbokhäcken.
2006. Nu byggde vi loungen och lite spaljéer för att skärma av och skapa rum. Randgräset som vi planterad in eftersom det var så snyggt börjar bli en plåga och projekt "Utrota Randgräset" påbörjas.

2007. Under hösten 2006 byggde vi pergolan eftersom det var olidligt att sitta i nya loungedelen varma sommardagar. Svalka behövdes och idéen om en pergola föddes.
Ser ni hur Trollpilen som nu är 6 år gammal skjuter i höjden?

2009. Vi målade pergolan grå redan 2007 samt satte plexiglas på taket för att ta daggen och småregn. Häcken är ca 2,5 meter hög och Trollpilen är nog 4 meter vid detta laget. Buskaget som Kommunen planterade 2001 bakom vår häck börjar bli stort och Sälgen ett problem. Den hänger in över häcken. Randgräset är borta, men vi hittar fortfarande skott som måste lukas bort.

2012. Kommunen kom i fjol och skulle ta bort Sälgen, men beslutade sig för att ta bort ALLT buskage, till vår sorg. Det växte fina Vildplommonträd och blommande buskar där som vi ville ha kvar, men allt åkte. Men, det gör inte så mycket, det har faktiskt blivit fint där utanför och när man står på vår uteplats och gräsmatta syns inte gångstigen eller husen bakom (bara häruppe från taket som det syns).
Grannens Orangeri är 3 meter högt, så ni förstår hur stor Trollpilen har blivit.
På andra sidan huset har vi ca 200 kvm trädgård till. Men den visar jag en annan gång.
Pst. Gissa var Pergola-takt läcker?

Hittade Randgräs inne i buskaget till höger. Suck!


1 kommentar:

  1. Wow, så kul att se hur er trädgård har vuxit fram! Det händer MYCKET på tio år, både sådant man planerat och är glad för och sådant som är mer oönskat. Ditt fina inlägg får mig att tänka på det som man ofta säger, att en trädgård aldrig blir färdig och att man inte kan styra allt. Och precis så är det ju. Er skapelse är verkligen fantastisk, tack för att du visade hur den kommit till! :) Kram Hanna

    SvaraRadera