Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

tisdag 7 januari 2014

Har man en trädgård måste man ha träd

Både Cattis och jag älskar träd och hur liten tomten än är, ser vi alltid till att rita in träd.
Det finns träd som passar alla tomter. De ger skugga och svalka under varma sommardagar. När det blåser, ger de lä och det rasslar vackert i kronan. Småfåglar hittar skydd och alla trädgårdens livsnödvändiga små insekter har någonstans att bo och leva.
Här är mitt eget favoritträd.
 

Trollpil: Salix Matsudana Tortuosa 'Pendula'
Trollpilen har en otrolig växtkraft. Min Trollpil här på bilden är 12 år gammal och det var bara en liten kvist som vi planterade. Den kan bli stor och få ett elakt rotsystem, så vi håller in kronan varje år. Pil är tacksam att klippa.
En bild på hela Trollpilen. Barnen älskar den så klart eftersom de kan klättra i den, svinga runt i de romerska ringarna och så kan man ju hänga upp kul "tält" i trädet. Den konstiga "rockhängaren" hade jag inte hjärta att ta bort. De använder sig av den för att kunna klättra upp i trädet.

6 kommentarer:

 1. Vi har också en trollpil men den har vi inte stammat upp. När jag fick se dina bilder så blev jag lite sugen på att göra det. Inte så lite sugen heller :) När tror du att jag kan börja knipsa? Vårat träd är 3-4 år gammalt.
  /Sylvia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara att börja klippa :-D
   Börja med att ta bort små sidogrenar längs stammen och håll sen efter under hela året, för det kommer alltid skott längs stammen. Jag brukar aktivera barnen. När de ser små blad på stammen får de rycka bort dem.
   Sen är Pil väldigt tålig. Så den går att klippa i stort sett närsomhelst. Bara att forma som du vill ha den.
   Lycka till,
   Kram, Eira

   Radera
 2. Träd är vackert och viktigt!
  Tyvärr fick vi ta ner tre stora fina träd i vår trädgård då de hotade att falla över huset inom en snar framtid. Saknar framförallt den vandrande skuggan. Men vad vill vi ha? Det är den stora frågan.
  Tack för en inspirerande blogg.
  Ulrika

  SvaraRadera
 3. Älskar träd, men trots det håller vi just nu på att avverka dom sista 13 träden som ska fällas på vår tomt. Då blir det väl c:a 125 stycken totalt som vi tagit bort, låter ju fruktansvärt.....
  Men det är ju så att vi planterar nya mindre och roligare sorter, vi ska t.ex. till Öland för att köpa på oss en busslast nu i vår! Dessutom kommer vi att sköta om dom ordentligt och inte låta dom bli förväxta!!
  Mitt favoritträd för närvarande är Acer negundo `variegatum´. Ett underbart vackert otroligt snabbväxande träd med ett vitt- och grönbrokigt bladverk. Blir som en stor luftig bakelse i luften.....
  Susie

  SvaraRadera
 4. Jag älskar också träd. Tycker det är viktigt som stomme i en trädgård. Både grönskan och skuggan träden ger, gör ett nästan magiskt intryck, som man inte hittar i nya trädgårdar utan uppvuxna träd. Så man ska vara rädd om sina träd och tänka sig för innan man tar ner dem. Så vacker din Pil är, förstår att barnen älskar den/ Kram Titti

  SvaraRadera
 5. Träd,jag saknar dom verkligen tänk om tidigare ägare av min trädgård hade lämnat kvar åtminstonde ett enda,nu har jag bara flera nyplanterade men det tar ju många år innan de är stora
  kram
  maggan

  SvaraRadera