Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

torsdag 27 november 2014

Grönaste november

I år är det verkligen den grönaste november som jag har varit med om. Och det skapar nya kombinationer i trädgården. Gröna Miscanthusgräs i kombination med de kala trädgrenarna. Vackert! Trädgårdsåret har verkligen blivit långt i år.
Så här ser det ut i dag på "nya uteplatsen", den 27 november  Jag har inte plockat in möblerna ännu, det är ju så fint ännu och jag vill njuta de här sista veckorna.
Detta är ju min utsikt från mitt kontor/min studio!
Alunrot behåller oftast sina blad under vintern – här i Skåne – och i kombination med vintergrön Carex, blir det inte så tråkigt i odlingslådan. 
Bambu och Benved är båda vintergröna och tacksamma att kombinera.
I den här lådan växer vintergrön Carex tillsammans med Korallkornell. Kornellen har tappat bladen, men vad gör väl det när stammarna lyser så fantastiskt röda. 
Säsongsväxten Gaura, är frodigt grön i trekantslådorna. De vissna stammarna längst bak är Dahlia, som ska upp om några veckor.
Trots att det är den 27 november, har uteplatsen kvar sin charm. Trädäcket har börjat få gröna alger, ett vanligt problem här i Skåne, men det är bara att rolla det med ogräsättika till våren, så försvinner det på ett kick.

Vintergrön Yucca och Bambu lyser upp. Yuccorna – som är vintergröna – ska få ett mer skyddat läge snart, under takskägget i söderläge. Då klarar de vintern bättre.
De höga Miscanthusgräsen 'Gracillimus' har fortfarande kvar sin gröna färg. Och säsongsväxten 'Gaura' är frodig och grön. Calamagrostis 'Overdam' har dock blivit halmgul. Men det är vackert även det.Thuja och Benved och Lingontry är vintergröna och Miscanthusgräset 'Morning Light, har fortfarande inte skiftat färg. T o m Forsythian har några blad kvar.
Konstigt väder. I går hängde jag ut en julslinga och det var 10 grader varmt...

2 kommentarer:

 1. Tack för tipset om kombon Bambu och Benved! Jag har satt bambu i "ett hål" i trädäcket vid växthuset men har tyckt att det ser tomt ut vid "fötterna". Nu fick jag, tack vare dig. veta vad som saknades :)
  Kan berätta att här står ännu trädgårdsmöblerna ute. Jag vill inte ta in dem. Förra helgen satt vi ute sent på kvällen och njöt av glögg och bad så på ett sätt önskar jag en snöfri vinter men det är ju vackert med snö också.. Jaja, det blir som det blir :)
  Tack ännu en gång och ha en fortsatt skön dag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sylvia,
   det låter underbart med glögg utomhus :-D
   Tänk på att du kan behöva "frissa till" Benveden, eftersom det ju är en klätterväxt. Så att den håller sig på marken och blir en marktäckare. Men det är bara att sätta sekatören i den och inte låta den gå uppåt.
   De är snygga ihop och så är det ju så fint att det ser likadant ut året om.
   Ha en fin helg, Eira

   Radera