Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

fredag 22 januari 2016

Fyra årstider

Äntligen har vi snö i Skåne och jag kunde fotografera min studios framsida i full vinterskrud.
Så här förändras studioentréns trädgård under säsongerna.
Vår, sommar, höst samt vinter.

När man skapar en trädgård är det stommen som är det första man ska tänka på.
Struktur, form och höjd.
För när allt är avlövat, vill man ju ändå ha en fin trädgård att titta på och inte en platt åker som det ju gärna blir om man bara har satsat på vackra perenner (som ju vissnar ner helt på hösten).

Börja med att bygga väggar och tak (höga buskar, spaljeér, träd etc). Blanda in städsegröna växter. Plantera gärna marktäckare så fort du har allt på plats, så att de kan fylla den bara jorden. Då har du en bra stomme och en form på din trädgård.

Först därefter planterar du in perennerna och lökarna. Det är då mycket enklare att se var perennerna passar in, de kan fylla ut de tomma platserna som bildats mellan småbuskar och under de stora buskarna samt träden.
Perennerna växer dessutom väldigt snabbt och blir vackra redan första säsongen, medan träd och buskar tar längre tid på sig att bli stora.

På bilderna ovan ser man bäst hur stommen är uppbyggd på vinterbilden. Stommen består av Forsythia, Bollthuja, Thuja smaragd, Avenbok (uppstammad som ett litet träd), spaljeér och den röda väggen.
Perennerna skiftar allteftersom säsongen fortgår. Bronsfänkål, Miscanthus, Lammöron, Alunrot, Bollviva, Krokus, Vitsippor, Violruta, Tulpaner, Vinca Minor m fl. (Alla syns inte på bilderna).

1 kommentar:

  1. Kul att se dina årstidsbilder. Älskar sådana liksom före-efter-bilder. Inte bara miljön utan även ljuset är verkligen olika på bilderna.

    SvaraRadera