Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
.
.
.
.

tisdag 20 november 2012

Årets trendigaste tantblomma – Julstjärnan

Årets trendigaste julblomma är Julstjärnan! Och man kan göra massor av kul med just julstärnan! Glöm bort den tråkiga gamla "julgruppen" och skapa moderna arrangemang istället.
Här ovan har man använt sig av en svart ljuskrona, placerat fem små julstjärnor i mitten och sen stuckit in kvistar och svartmålade pinnar kors och tvärs. Enkelt och snyggt.

Källa för samtliga bilder är: Stars-for-Europe 

Strippa en Julstjärna och använd som snittblomma. Jo, det kan man faktiskt. Men så fort du har klippt av en stjälk ska du bränna änden på ett levande ljus, alternativt doppa i kokande vatten. På så sätt förseglar du den och den slutar sava (men kan ändå dricka vatten). Den håller i ca 2 veckor som snittblomma.

Som snittblomma är den väldigt lätt att pynta med.


Den rätta stilen skapar du med hjälp av många julstjärnor i vackra krukor. Vitt i kombination med rosa och röda julstjärnor ger den rätta känslan. Var inte rädd för mångfald. Ju fler ju bättre.
Känslig? Ja, den är rätt så känslig. Den vill absolut inte ha kallare än 15 grader och den gillar inte drag. Se till att den blir väl inslagen i butiken så att den skyddas mot kylan, och  ta inte en lång promenad hem i vinterkylan med en Julstjärna i famnen. Då kommer den garanterat att tappa alla blad.
Väl inpackad, snabbt in i bilen och hem. Väl hemma öppnar du pappret försiktigt men låter det sitta kvar, så att blomman vänjer sig sakta vid temperaturen. Sen placerar du den ljust och dragfritt. Låt den torka upp mellan vattningarna men vattna rikligt.

När du köper den, se till att den inte är överblommad. De färgade bladen är högbladen och alltså inte blomman. Blomman är det lilla lilla i mitten och den ska inte vara vissen. Kolla noga när du handlar dina Julstjärnor.
Ett kul arrangemang till julbordet. Kala kvistar har stuckits ner i en stor krukad Julstjärna och sen har små vattenbubblor hängts upp med små röda snittblommor i. Vackert och enkelt att skapa själv.
Ett annat tips till juldukningen. Som snittblomma i ett vackert glas.

Den avancerade skapar en stor boll av Julstjärnor. Detta skapar du med hjälp av en rund Oasis. Gör sen snittblommor av Julstjärnorna och stick in i oasisen. Glöm inte att oasisen måste vara fuktig innan. Här har du placerat bollen på en hög ljusstake, men du kan även hänga upp den i taket.
Julstjärnan passar såväl i moderna hem som i klassiska.

Bildkälla: Stars-for-Europe 

2 kommentarer:

 1. Fina tips och jag gillar julstjärnor, ska testa med en vit i år. Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Inspirerande bilder på vad fint man kan göra med julstjärnan.
  Roligt med lite nya trender :=)
  Tack för att vi fick se.

  Ha det bäst!

  SvaraRadera