Så här ser mitt chilipulver/chiliflakes ut när jag har kört det i matberedaren. Vill du ha ännu finare flakes, kör det några varv till i en mixer eller matberedare. Du kan även krossa med en mortel. |
Nu är det bara att fylla på i en burk. |
Så här ser mitt chilipulver/chiliflakes ut när jag har kört det i matberedaren. Vill du ha ännu finare flakes, kör det några varv till i en mixer eller matberedare. Du kan även krossa med en mortel. |
Nu är det bara att fylla på i en burk. |
Detta måste jag testa! Bra tips!
SvaraRaderaKram från ett grått Öland & Titti
Hej,
Raderavad kul :-D
Jag gör liknande med många kryddor och örter. Dvs. torkar dem där det är varmt och mörkt och krossar sen i matberedaren och fyller i burkar.
Bästa kryddan. Inga tillsatser, bara krydda.
Ett år gjorde jag chili-vitlökssalt. Då mixade jag grovsalt, torkad chili samt en drös vitlöksklyftor och körde i matberedaren. Detta blev som en kletig pasta, som jag bredde ut på bakplåt och torkade i ugnen på 50 grader med halvöppen lucka. Fläkten på högsta läget, det luktar starkt i hela huset ;-)
När det var helt torrt körde jag det i matberedaren/mixern igen. Därefter strödde jag ut på en plåt och ställde för att ytterligare torka några dagar (får ju inte vara någon som helst fukt kvar när det hälls på burkar.
Lycka till!
Hälsningar från ett gråmulet Helsingborg