Slide

Vi designar din drömträdgård. Kontakta oss
Drömmer du om en mysigare uteplats? Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmars trädgård
Du kan boka oss för ett par timmars konsultation (eller för att rita hela din trädgård)
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt
Radhusträdgård i Bjuv som vi designat.
Vi kan även rita om din befintliga uteplats för att göra den mysigare eller för att styla om den helt

Sök bland alla inläggen

.
.
.
.

Summa sidvisningar

Veckans mest lästa inlägg!

onsdag 27 oktober 2021

Ny entrésida till ett 70-tals hus

Ett 70-tals hus behövde en ny entrésida, samt bättre möjlighet att parkera sina bilar på tomten. Det skulle vara snyggt året om, lättskött och gärna ha en spännande form. Jag fick äran att designa hela ytan inklusive växtval samt plantering.
Själva anläggandet gjordes sedan av proffs som kunden själv kontrakterade.


Före: Framför husets entrégång är det en gångväg, så det fanns ingen möjlighet att anordna biluppställningsplats där. Tomten hade dessutom ingen "inramning" i form av en häck, stödkant/mur etc. Det som syntes mest, var luftvärmepumpen och soptunnorna bredvid ytterdörren.

 
Efter: Tomten har fått en stödkant. Här planterades en städsegrön häck, som med åren kommer att växa sig tät och fin. Innanför den en ny stödkant i form av en cortenplåt. I rabatten planterades olika grupper av buskar (både städsegröna samt lövfällande), Miscanthusgräs samt träd. Dessa kommer att växa sig betydligt större med åren. Svart diabas i rabatten (med markduk under samt bevattningsslang).
Växterna valdes ut så att det alltid ska finnas något intressant varje årstid: blomning på våren, vacker grönska på sommaren, vacker höstfärg samt städsegrönt på vintern och en del vackra stammar.
 
 
Bilarna fick en bättre uppställningsplats, med plats för två bilar.
 
 
 
Belysning som gör hela entrésidan välkomnande och vacker även när det är mörkt ute.
 
 
Den svängda gången som syns leder fram till bilparkeringen. I förgrunden syns Lagerhägg 'Otto Luyken' (städsegrön). Björkspirea, Lingontry, Miscanthus 'Gracillimus' är andra växter som syns i bild.
 
 
 
Längst fram är det brokbladig Korallkornell som syns. De får vackert röda stammar med vit/gröna blad. Med åren blir de stora och buskiga. 
Detta är en vacker buske som verkligen lyser upp med sina ljusa blad och det kommer att bli en fin kontrast till den mörka stenen. På vintern när de är avlövade syns de röda stammarna, vilka kommer vara vackra mot tegelfasaden.

 
 
 
Husets groventré blev stensatt och det befintliga förrådet utökades med ett cykelskjul. Längst ned till höger ser man hörnet på köksträdgården.

 
 
Efter: Köksträdgården med groventrén och förråd längre ned.
 
 
 

Före: Samma vy som ovan.

 

 
Före 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar